söndag 15 mars 2015

Intro (Hemma Liv´s och Svenska bloggars utmaning)

Nyligen blev jag inbjuden till en Face-book-grupp.


Gruppen är en sluten grupp, som heter Svenska Bloggar. Jag tackade ja och nu har Hemma- Liv´s bloggen i samarbete med denna Facebook grupp startat en utmaning. Jag gillar den här typen av utmaningar, så det är självklart att jag hänger på! 


Först ut är temat "Intro", ett passande namn, tycker jag. Tanken är att vi ska presentera vår blogg lite grann. Vad den handlar om och kanske vad som fick oss att böra blogga? 
Att min blogg heter "Wikers Liv", det vet ni ju så klart redan. Namnet har jag gett den just för att jag tycker den handlar om just vårt liv. Det är en blandning av mina intressen: sömnad, inredning, lite kläder, smycken och mode men inte så mycket "dagens outfit" ;) Familjen är en stor del av mitt liv och dyker upp lite här och där i mina texter. Inte så ofta på bild, de heller... Jag delar med mig av mitt liv på ett personligt sätt, ibland med lite ironi mellan raderna, för att locka till skratt. Ibland av lite allvarligare art.  Just så som livet är. Personligt men inte privat, så klart innehåller mitt liv mer än det som skrivs på bloggen ;)  

I huvudsak vill jag att detta ska vara en "feel-good-blogg" med positiva tankar och jag vill gärna inspirera och dela med mig till mina läsare. Mycket inredning blir det då jag är lite av en nörd, när det kommer till inredning och detaljer ;) "Piffar" och flyttar ofta om bland sakerna.

När började jag att blogga då? Jo, faktiskt så gjorde jag ett trevande försök 2007 redan, tror jag det var... Hade precis upptäckt "bloggvärlden" och tänkte att jag också ville fota mina pelargoner och visa på en blogg ;) Det blev inte mycket av den... Några inlägg och så gav jag upp. Det var ingen som ville titta på mina bilder... Grejen var nog den att jag inte fattade hur jag skulle "nå ut" till läsarna, visa att jag fanns ;) 
Så hittade jag till ett forum för sy-tokiga där jag blev medlem och visade upp mina alster i ett galleri. Jag märkte att jag fick en hel del respons på bilderna där och så startade jag en sy-blogg "Maria syr", 2009, för att där visa upp mina alster och det gav också en del respons. Snart märkte jag att jag ville skriva om lite annat än bara sömnaden. Så i slutet av 2010 startade jag "Wikers Liv", som fick en knackig start med sporadiska inlägg. När vi 2011 började planera för att köpa ny tomt och bygga nytt igen, så hade jag bestämt att husbygget skulle dokumenteras på bloggen. Sagt och gjort, det var nog då, under sommaren 2011, som bloggen tog fart. Ganska bra respons tyckte jag att jag fick på mina "Husbygget"-inlägg och sedan dess så har jag gjort inlägg nästan varje dag. 


Det var "historien" om Wikers Liv ;) Mitt intro i denna utmaning!
Vill ni vara med eller veta mer, så hittar ni info här


Maria
6 kommentarer:

 1. Bra intro Maria tror inte att jag hört att du smygbloggade lite innan. Vad fint du pyntat, vårpynt för inte är det väl påsk va? Fniss! Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 2. Kul att höra lite "historia" och fina bilder. Ha en bra start på veckan, kram Suss

  SvaraRadera
 3. Roligt att få höra hur allt började. Mysiga bilder, jag fingrade på mitt påskpynt i går men lät det vara i skåpet några dagar till:)
  Ha en bra måndag
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Kul grej med den där gruppen! Och kul att höra din story.

  Och tack för att du bjöd på din känsla för vårdcentraler. Kan inte låta bli att le lite kärleksfullt, om du förstår, åt vad tankar och känslor kan ställa till det, oftast helt utan anledning. Jag har själv haft bro-fobi, som jag jobbat bort, och spindelskräck som nästan är borta. Jamen hur ofta rasar broar och hur ofta träffar man på stryp-spindlar, typ!?

  Kram Lena

  SvaraRadera
 5. Vad kul att läsa! Jag tror faktiskt att jag läste din blogg Maria syr, men är inte riktigt säker :-).

  Du har verkligen en fin blogg och jag skrattar ofta åt dina inlägg när du berättar något knasigt som hänt.

  Kram Malin

  SvaraRadera
 6. Vad roligt :)
  Fina bilder som vanligt.
  Fin kväll till dig
  Kram Pia

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...