fredag 18 juli 2014

Utflykt till Tullgarn och Trosa

Destinationen för dagens utflykt: Tullgarns Slott.


Efter att ha överraskats med spontan-fika-besök av svägerskan Å med familj, som var på "förbivägen", så drog jag och Mannen i mitt liv iväg på en liten utflykt vid lunchtid. 

Till Tullgarns Slott. En resa på drygt en timme för oss. Lagom för en dagsutflykt med andra ord.
De senaste åren har vi betat av några slott på lagom avstånd. Något vi gillar både Mannen i mitt liv och jag! 

Jag tokgillar att gå runt byggnaderna och gå loss med kameran. Vrida och vända på kameran, fota både på bredden, höjden och snedden. 
Fånga detaljerna och häpna över arkitekturen. 

Ofta har man ju en vacker utsikt också.

Så harmoniskt att gå runt och fantisera om livet som levts på slottet och kanske fundera på hur det skulle vara att få bo på ett slott? ;) Just detta var ett "litet" slott fick vi veta, "endast" 87 rum, om jag minns rätt nu? Kanske lagom att bo på? ;) 

Vi gick förstås en guidad visning på drygt 45 minuter, ledd av en duktig tjej som kunde berätta slottets historia på ett intressant och spännande sätt. 

Tyvärr får man ju aldrig fota i de kungliga slotten :( Tänk vilka bilder ni skulle fått se annars: alla vackra tapeter, kristallkronor, golv, stuckaturer i taken, möbler... m.m m.m... Så mycket vackert! Ni skulle sett vilken enorm vedspis det fanns i köket!! Typ 4 meter bred skulle jag tro! Jag går verkligen igång på gamla vackra fascinerande föremål!

Nåväl ni får hålla tillgodo med mina bilder från utsidan. Men har ni möjlighet att besöka Tullgarns Slott så tycker jag absolut att ni ska göra det! Klart sevärt!

Vi åt en lätt lunch på Slottscaféet när vi kom fram, så efter den guidade turen smakade det gott med medhavd kaffe i gröngräset, innan vi for vidare...

Mot Trosa! En mysig liten stad som jag besökt en gång tidigare. För några år sedan, i ösregn... ;) Idag visade Trosa sig från sin allra bästa sida ;)

Vi promenerade läns kanalen och beundrade båtar, broar, blommor, hus...

Köpte en lokalt tillverkad glass, som var hur god som helst! 


Trosa är en söt liten stad med charmiga trähus. Jag blev lite sugen på att kanske boka en hotellnatt där någon gång, kanske nästa sommar eller så? Mannen i mitt liv undrade dock vad vi skulle göra där??? Ja, kanske det som vi brukar göra när vi annars bor på hotell i Stockholm till exempel? Äta gott, umgås och ha det trevligt ;) Njuta ett gott vin och må bra :) 
Nu är vi hemma sedan några timmar tillbaka och kanske det blir ett litet bubbelbad? Det är ju fredag ;)


Maria

4 kommentarer:

 1. Hej Maria,
  Vilken härlig utflykt och fina bilder. Tack för tipset:) Det finns så mycket fint här i vårt avlånga land som är värt att besöka. Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Älskade Trosa, stanna där ni och bo en natt på Bomans och passa på att njuta av god mat på "Fina Fisken"
  Jätte fina bilder från Tullgarn..
  Ha en fin helg / Kram Monica

  SvaraRadera
 3. Mysigt ni haft det. Vacker slottsmiljö. Och nu har jag fått se Trosa också som jag aldrig skulle annars.
  Ang din fråga: Alla på grillfesten är tillresta vänner och släkt. D har bofast släkt här nere, men de är inte de vi är med på grillfesten. Först får vi en info om vår tomt och sedan en vecka senare är det ngt annat som gäller. Men jag hoppas att vi är på rätt väg nu, kan inte skriva så mkt om det, man vet ju aldrig vem som läser.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Älskar också att gå på gamla slott! Har avverkat ett i sommar och ett till kommer det nog bli. Just det du säger, att fantisera om hur det var att leva där då det begav sig!

  Trosa hade vi tänkt svänga in till på hemvägen från Öland, men sen var vi så trötta och ville hem direkt. Och den staden känner jag att jag vill ha lite tid och lust att njuta av, inte springa igenom. Så det får bli ett besök senare.

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...