onsdag 30 april 2014

Pulled chicken

I söndags gjorde vi pulled chicken här hemma.


Vi har gjort pulled pork ganska många gånger, men nu de senaste gångerna så har det blivit pulled chicken istället. Det går betydligt fortare och är lika gott!


Pulled chicken


Ugn:175°

1 kg kycklinglår med ben
salt
2 dl färdig BBQ-sås på flaska 
(jag använder kryddningen "smokey")
1,5 dl rödvinsvinäger

Salta kycklingdelarna och lägg dem i en ugnssäker gryta med lock.
Blanda vinäger och BBQ-sås och tillsätt detta i grytan. Blanda om väl.
Sätt in grytan, med lock på, i nedre delen av ugnen och låt stå i ca 2 timmar. 
Ta sedan upp kycklingdelarna ur vätskan (ta med lite vätska), ta bort kycklingbenen och dra isär köttet med hjälp av två gafflar.

Servera i hamburgerbröd tillsammans med coleslaw, dressing, grönsaker, lök eller vad du vill ha till.


Maria

8 kommentarer:

  1. Vi har gjort pulled pork 1 gång och var väl inte jätte imponerade men vi får väl prova igen. En på jobbet brukar göra det ofta och har det som ni som hamburgare.

    Trevlig valborg!
    Kram Kia

    SvaraRadera
  2. Så lätt och gott det lät... älskar dessutom kyckling!

    Kan inte titta mig mätt på erat hus.... så fint!

    Ha en trevlig valborg!

    Kram
    Helen

    SvaraRadera
  3. Har aldrig testat men det ser gott ut. Jag gillar kyckling i alla former. Här har du en till som stängde idag, bytte med en kollega eftersom jag ändå inte skulle göra något särskilt.

    SvaraRadera
  4. Så gott det ser ut. Har aldrig provat med varken kött eller kyckling. Nog snart dags för det:)
    Ha en fin kväll
    Kram Maria som precis ätit grillad fisk

    SvaraRadera
  5. Gör ofta pulled pork till killarn o det tokgillar det, nästa gång blir det pulled chicken, låter supersmarrigt. Ha en härlig Valborg vännen. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  6. Jag har aldrig provat vare sig pulled pork eller pulled chicken, men det borde jag kanske ändra på?! Ha en fin Valborg! Kram Camilla

    SvaraRadera
  7. Åh vad gott och lätt det lät ! Måste helt klart testas .Tack för receptet .Ha en fin valborg .Kram Rita

    SvaraRadera
  8. Gaaah, så gott det låter!! Prövas.. undrar om man kan göra i lergrytan, du vet den där gamla klassikern från 80-talet!! Jodå, jag har den kvar än... 'skratt*
    1:a Majkram från Kate

    SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...