torsdag 20 februari 2014

Att tok-längta till Fjäderholmarna

Jag längtar otroligt mycket efter att få åka till Fjäderholmarna!

Ja, jag tok-längtar verkligen! Längtar så där mycket så det nästan värker till i hjärtat. Fattar ni? Jag minns känslan när jag var liten och önskade mig en katt... jag önskade mig den så mycket att jag grät. Ungefär så känns det! Fast den stora skillnaden är att jag gråter inte nu ;) 
Men min längtan är stor! Förra året hann jag och Mannen i mitt liv med tre besök. Mitten av maj, slutet av juni och början av september. Jag hoppas på lika många besök i år! Att åka ut tidigt på säsongen, när det fortfarande var kyligt och bara så där ljusgrönt i naturen, det var härligt. Minns hur vi satt inne vid fönstren och det drog in en maffig dimma. Mäktigt och mysigt! 
Och så mitt i sommaren, riktigt varmt och sol på klipporna. Så mycket folk att båten ut var överfull och det sattes in extrabåtar. Lika när vi skulle tillbaka in till stan. Vi stod över ett par turer, och stannade på ön längre än vi tänkt. Bara njöt...
Besöket i September var speciellt. Härlig kvällssol och bara jag och Mannen i mitt liv som skålade i bubbel på klipporna. Blickade in mot stan och tok-gillade ögonblicket! Lycka och glädje!  Inne på krogen sprakade brasan... Alltså, det var ett magiskt besök. 
Igår, när jag såg på Mia på Grötö, så kom den där känslan så starkt igen. Längtan till "smultronstället", mitt och Mannen i mitt livs favoritställe :) Jag längtar så, jag längtar så...  Inte långt kvar till maj, nu... då blir det nog årets första besök!
 (Fast i natt har det kommit snö, det gillas inte :( )

Har ni någon plats/något ställe dit ni längtar så där otroligt mycket? Så där så det nästan värker? ;)


Maria

10 kommentarer:

 1. Fjäderholmarna, Sandhamn,Öland åh vad jag längtar kram Diana

  SvaraRadera
 2. Åh härlig längtan ! - och då kom jag på att jag aldrig varit på Fjäderholmarna! Jag kan nog mest längta till platser jag aldrig sett... eller mer minnas ögonblick på ställen som man just då kanske inte såg som särskilda men efteråt har de blivit så. Men Visby! Dit kan man ju längta till närsomhelst! kram Milla

  SvaraRadera
 3. Underbara bilder! Nu längtar jag också dit. Trots att jag aldrig varit där (tror jag). Längtar tillbaka till många ställen; NY, Sälen, Gotland. Och faktiskt vårt eget hem på sommaren. Underbart att sätta sig i loungehörnan vid poolen och njuta av solnedgången.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 4. Ja, skärgården över lag. Men så har jag min lilla smultron-ö långt ut mot havet ;-)
  Sen gillar jag även Spanien och Thailand som är ställen vi återkommer till. . .

  Kram N

  SvaraRadera
 5. Åh det finns många platser jag längtar till, inte bara en. Vill ju alltid tillbaks till vårt älskade Phillip Island när det är sommar. Men nu är det ju sommar fortfarande och vi har ju nyligen varit där så nu blir det nog inte förrän nästa år...igen. Men annars är listan lång på ställen jag gillar både här och i Sverige. Men när jag tänker efter vad det är som drar så är det vatten, ställena har vatten i sin närhet. Vatten är magiskt och kan nästan förvandla vilket ställe som helst till fantastiskt.
  Fast idag fick vi smaka på vad som väntar oss bakom hörnet. Det känndes som om vintern(Australiensk vinter) hade rullat in. Det regnade och blåste på tvären om vart annat och var jättekallt. Du vet är man van vid +25 eller snarare +30 eller mer för hur länge som helst och så faller det bara rakt ner ....då blir det väldigt kallt.
  Annars kul att vara tillbaka i "bloggland" och läsa i kapp på mina favvobloggar. Har inte varit här på ett tag så det finns att göra. Du inspirera mig till att se om jag kan fixa till ett collage också endera dagen när jag får lite tid att fnula med sånt.
  Stor kram vännen!
  Anette

  SvaraRadera
 6. Ja Öland så klart. Jag räknar dagarna tills vi ska åka. Härliga sommarbilder och minnen. Kraaaam och du, torsdagarna känns lite lättare nu eftersom jag öppnar och får en skön eftermiddag./ Pia

  SvaraRadera
 7. Du får mig verkligen att bli nyfiken på Fjäderholmarna! Så härligt att känna så för en plats :)

  Ha det så gott i helgen!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 8. ja det är mysigt där. min längtan brukar komma till Öland. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 9. Åh vad jag känner med dig och din längtan. Jag längtar till landet och Marina. Nu när det krånglar sådär lagom mycket i Marina blir längtan än större.
  Härliga bilder.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 10. Håller med dig i längtan. Vi har varit på Gotland senaste sex somrarna. I år pratar vi om att resa utomlands istället. Hjälp!

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...