söndag 26 maj 2013

Mors dag - Söndagsbilden

Sista söndagen i Maj - Mors dag!


Det är ingen självklarhet att få bli mamma, och jag är tacksam och lycklig över att ha få blivit det tre gånger. Första gången dubbelt, så jag kan stolt titulera mig "fyrabarnsmamma".
Att vara mamma är ett livslångt uppdrag och jag gör mitt bästa för att vara en god förebild och stöttar dem efter bästa förmåga in i vuxenvärlden, vilket kanske inte alltid är en enkel uppgift ;)
Just idag, på Mors dag, så hade vi i alla fall ett bra samtal, jag och en av döttrarna, om livet här och nu, jobb, framtid... Det är inte alltid som mina åsikter uppskattas, men just idag så tror jag "det gick in" om man säger så ;) Jag kände mig nöjd och tyckte att jag var en riktigt bra mamma :) 


Lustigt nog så fick jag mina känslor bekräftade när jag öppnade min ena Morsdagspresent... en bok, där de äldsta döttrarna fyllt i uppgifter om mig, där framgick tydligt: vad jag är för dem, minnen som får dem att le, upplevelser de är tacksamma att ha fått dela med mig, mina bästa egenskaper och när de visar sig, mina mindre bra egenskaper och när de kommer fram, vilken av mina bästa egenskaper de skulle vilja överta, när jag gör dem glada, när jag gör dem irriterade, vad de lärt sig av mig, vad de hoppas att jag lärt mig av dem, vad de vill tacka mig för och vad de vill säga förlåt för, vad de beundrar mig för och vad de avundas mig för, färdighet jag har som de också önskar sig, ägodel jag har som de också vill ha, erfarenheter jag har som de önskar att de hade... ... 
Huvudet på spiken överallt kan jag säga! Läsning som gjorde mig både glad, rörd och en aning eftertänksam... ;) Men framför allt gjorde den mig så glad... Glad att få vara mamma till mina fyra underbara flickor! Glad blev jag också över den mysiga filten jag fick av de yngsta två döttrarna... Filten jag önskade mig i födelsedagspresent men inte fick (Jo, jag fick en massa annat fint!!!) Det kom de ihåg, döttrarna, och gav mig den nu... Strax ska jag krypa upp i soffan och mysa med den runt benen... 

Men först så kommer Söndagsbilden: 


Som vanligt så hittar ni massor av fina Söndagsbilder hos FABRIKEN!


Maria

17 kommentarer:

 1. Vad fint du skriver. Jag blir alldeles rörd. Härligt att vara Mamma, för det mesta i alla fall, Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Fina döttrar, fin mor! <3

  SvaraRadera
 3. Men Maria, vilken underbar Mors Dagspresent!! Jag grinar ju för allting... så ja skulle nog ha gråtit över en sån bok, och torkat tårarna med pläden..;)
  Önskar Dig en skön söndagkväll, kram Kate

  SvaraRadera
 4. Låter som du har fantastiska döttrar....underbart !!

  Kram
  Pernilla

  SvaraRadera
 5. Åh vilket fint inlägg Maria! Mors dags presenten från dina flickor är ju verkligen ett bevis på att du är en bra mamma för dem! Själv fick jag ett så fint ritat kort och söt blomma av dottern i morse, det värmer i mammahjärtat!
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 6. Riktigt fint och varmt inlägg... och vilken toppenpresent från döttrarna!
  Kramar till dig

  SvaraRadera
 7. Vad fint du skriver. Hoppas din dag har varit underbar. Kram Anette

  SvaraRadera
 8. så fina bilder och visst känns det skönt att få lite uppskattning och bevis på att de tycker man är en bra mamma.. även om man tjatar så tror jag de uppskattar det för det är ju ett tecken på att man bryr sig.
  Ha en fin kväll och en fin början på nästa vecka.
  Kramar Jennie

  SvaraRadera
 9. Låter som en härlig morsdag!
  Kram Helen

  SvaraRadera
 10. God morgon vännen!
  Underbart inlägg..för precis så är det...att vara mamma!
  Härligt med presenterna...och just en sådan bok...är värd sin vikt i guld!
  Önskar dej en underbar måndag!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 11. Vad kul med en sådan bok där de kan fylla i och jag kan förstå att det var blandade känslor när du läste. :)

  Önskar dig en bra start på veckan.
  Kram Linda

  SvaraRadera
 12. Underbart inlägg bamsekram/Diana

  SvaraRadera
 13. Härliga döttrar du har!
  Kul att få en bok och läsa om deras tankar och minnen :)
  Låter som du hade en fin dag!
  Önskar dig en härlig start på veckan

  Kramar Sandra

  SvaraRadera
 14. Det var verkligen en fin present!
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
 15. Vilka fina döttrar du har och kan tänka mig att du är en jättefin mamma till dem:)
  Så kul med boken och få veta deras tankar!

  Hoppas du haft en fin måndag!
  kram fredrika

  SvaraRadera
 16. Låter som om du hade en fin mors dag!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 17. Härligt med bra samtal. för det är ju som du säger inte alltid som man "går hem" hos sina barn inte. Jag har inte haft allt för mycket erfarenhet av detta ännu då min äldsta bara är 7 år ännu men jag är säker på att det kommer. Hon visar klara tendenser på att hon minnsan kan själv!! Stora frågor börjar också dyka upp, som vad är sexy, hot och vad betyder att man sexar. Många frågor från en liten tjej som håller på att bli större och träffar andra som inte vet så mycket och bara slänger ur sig saker för reaktionens skull. Men det är del i mammarollen. Detta är bara en början för mig. Kanske skulle jag faktiskt ta och fråga dig vad dina svar var :-)eller *fniss*.
  Kram och ha det så gott!
  Anette

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...