torsdag 6 december 2012

Advent

Advent är veckans tema hos Fabriken.


Jag tokgillar adventstiden! Tiden från första advent fram till jul! Jul är så klart jättemysig, men jag njuter av den här tiden före på ett alldeles speciellt sätt. Detta med att få ta fram pyntet, som kan kallas både julpynt, vinterpynt och adventspynt ;) Det är så mysigt! Att koka knäck, göra lussekatter, äta pepparkakor, dricka glögg och allt det där. 


Och så klart att pynta själva adventsljusstaken! Eller adventsljusstakarna, för de är fler än en ;) Min första var i terracotta och utformad som en korg med handtag. Jag hade mossa och små rödvita flugsvampar i den, och små klättrande tomtemöss, på ett par av ljusen. Det tyckte jag var snyggt då ;) Sen har det varit smide, röd plåtlåda och det har varit glittrigt och numera är det fler än en adventsljusstake ;) 


Olika färger och stilar beroende på var i hemmet de står placerade ;) På sideboardet i köket den höga i smide, från Saga Form,  med "pepparkakshängen". På köksön den vita, från Cult Design, fylld med hasselnötter. Och i TV-rummet en vanlig silvrig bricka som fått grå-bruna ljus dekorerade med gammelrosa flugsvampar, zinksiffror och kottar ;)

För mer advent titta in till Fabriken 

Maria

15 kommentarer:

 1. Håller med dig det är så mysigt tiden före jul kramar i massor raring

  SvaraRadera
 2. Visst är Adventstiden underbar, själv tycker jag nästan att den är på gränsen till bättre än själva juldagarna! Men det får jag nog inte säga så barnen hör det...
  Melodys matte

  SvaraRadera
 3. Jag har faktiskt inte tänkt på att man kan ha fler än en adventsljusstake... klart man kan det ju! Jättefint pyntat inför advent och jul! Snön gör det hela ännu lite mer mysigare... men det är kallt!!!Brrr!

  SvaraRadera
 4. Jag har inte heller tänkt på att man kan ha fler än en adventsljustake, då slipper man välja vilken ju... Mysigt hos dig som alltid. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 5. Adventstiden är den bästa tiden!!
  Har oxå flera adventsljusstakar här hemma, eftersom huset är stort!
  Skorporna jag fick är sååå porösa och goda, prova det receptet!
  Kram Kate

  SvaraRadera
 6. Älskar ljusstaken från Saga Form!

  SvaraRadera
 7. Vilka mysiga bilder och fina adventsljusstakar. Precis som några här ovanför så har jag inte heller tänkt på att man ju kan ha flera! :)

  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Vad fin ljusstaken med pepparkaksformerna är! Och den med nötterna.

  SvaraRadera
 9. Härligt med så många adventsstakar. Jag hade planerat fler i år jag med men det blev inte av och nu har förkylningen kommit hit så det får bli nästa år istället:)

  Kram Teres

  SvaraRadera
 10. Vad mysigt med flera adventsljustakar, tänk när du tänder alla den 4e advent:)
  Det är så härligt med jultider, så mysigt!

  snart är 2a advent här:)

  Kram

  SvaraRadera
 11. Gillad silverbrickan med ljusen, sa julig ser den ut. Tank jag har nog nastan bara haft en adventsstake i mitt liv tills nu. Gillade men i flatad span men sa bodde jag ju i en liten lagenhet sa det fanns liksom inte plats for mer. Nar jag flytta till Australien och mina grejer kom hit sa hitta jag ingen mossa och inget annat passa heller. Sa da levde jag utan i flera ar, faktiskt anda tills forra aret nar vi flytta in i huset. Da hade jag varit hemma i Sverige och kopt "siffror" att hanga pa ljusen samt en ny stake i keramik. Sa nu har jag tva stycken :-) Men det finns plats for fler!
  KRam Anette

  SvaraRadera
 12. Tänkte just säga det, adventljusstakar! :) Själv lyckades jag få till en några dagar försent. Men men bättre sent än aldrig!

  Jo, vilket väder det var igår. Snö överallt och det var tungt att skotta uppfarten. Vi vid kusten har lite varmare än så länge och då var det lite tyngre snö, perfekt kramsnö.

  Jag har e´n lite grej på G, ett litet förslag som jag filar på som jag tänkte ta med dig. Ska bara klura lite till... ; )

  Ha en toppen dag!
  Kram Kia

  SvaraRadera
 13. Så fint du har det med alla adventsljusstakar! Jag håller med, tiden från advent fram till jul är på något sätt extra njutbar.. all förväntan och alla förberedelser med mys och pyssel är ju så härligt :) Sedan säger det bara SVISCH och så är julen förbi! Det är inte alls längesen jag insåg att man faktiskt kan ha fler än en adventsljusstake, hihi! Nu har jag ett ljusfat i betongaktigt material i köket med blockljus på, och i vardagsrummet har jag en vit Nordic Light ljusstake från Design House Stockholm. Ha en skön eftermiddag och kväll! :)
  Kram Madeleine

  SvaraRadera
 14. Vad fint du har det! Det är mysigt i adventstider.
  Önskar en trevlig torsdagskväll!
  Kram
  Annlin:s

  SvaraRadera
 15. Gud så mysigt du har! Håller med om att den här tiden är bäst! Och sedan älskar jag snö också!
  Kram Helena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...