tisdag 30 oktober 2012

"Trädgårdsmästare"

Igår planterade jag mina buskar!


Vädret var grått och trist igår eftermiddag, när jag gick ut i trädgården. Men det regnade i alla fall inte... till en början... ;) Nöden har ingen lag sägs det. Det gäller nog plantor som inhandlats också. Ja, att de måste ner i jorden, innan det är försent. 

När jag står i min trädgård, skitig och med jobbarbyxorna på (ja, jag har faktiskt ett par snygga kritstrecksrandiga jobbarbyxor, med en massa praktiska fickor!) så känner jag mig alltid lite "duktig". Det flyger i mig lite "Bosse Rappne-takter", om jag ska vara ärlig ;) Jag ställer ut plantorna med jämna mellanrum, flyttar någon centimeter hit eller dit och ja... det blir nog bra, det där! 

Jag kan knappast skryta med några trädgårdskunskaper alls, just... Mina kunskaper sträcker sig ungefär till rhododendron, pioner, rosor... sen vad alla sorterna heter... nä, det blir överkurs... 
Egentligen är det konstigt, för min farmor hade en fantastisk trädgård när jag var liten och när man kom hem till henne, så såg man henne ständigt med huvudet i rabatten och rumpan upp i vädret ;) Ungefär som sådana där trädgårdsdekorationer gjorda av en plywood, ni vet... Utsågad tant, målad med klänning och de gigantiska underbyxorna, sticker ut... Någon som vet vad jag menar? För övrigt är de hemska, om ni frågar mig! ;) Men min farmor, hon var inte hemsk! Och inte hade hon gigantiska underbyxor, heller. Åtminstone syntes de inte! ;) 
Varför ärvde jag inte trädgårdsgenen??? Min lilla mamma är ju också betydligt mer trädgårdsintresserad/kunnig än vad jag är... 
Men, det är väl så... allt ärver man ju inte. Svärmor är bra på trädgård, hon med... och Mannen i mitt liv är inte mer intresserad än vad jag är... ;) 

Hur som helst, jag fick minsann ner plantorna i jorden! Rosor framför porchen! Ser inte mycket ut för världen, nu... Men förhoppningsvis blommar de rosa-rött och vackert nästa sommar


Den fina rosen som vi fick i somras av fina vännerna, fick sitta längst ut, mot infarten till. Hoppas den överlever den sena omplanteringen

På vardera sidan om ingången, blev det buxbomsliknande vintergröna små "bollar". Löjligt små och jag har ingen aning om hur stora de kommer bli, heller! ;) Idag ska jag peta ner en perenn ljung emellan dem, så det inte ser så tomt ut! Sen vet jag inte riktigt vad det blir? Peta ner några lökar, kanske? 


Jag kände mig riktigt nöjd, när jag gick in någon timme senare och regnet strilade... ;)


Maria

15 kommentarer:

 1. Ja! Jag tror faktiskt att det kommer att bli jätte fint med alla dem rosorna framför huset!
  Ha det bra,Karla.

  SvaraRadera
 2. Vad duktig du är och igår av alla dagar när det var så mörkt och regnigt! Det kommer bli vackert med rosorna och buskarna framför huset.

  Nu ska jag kolla under ditt bloggarkiv på "husbygge" :)

  Kram Johanna

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat i regnet! Spännande att se resultatet nästa år. Blir säkert jättefint! :)

  Ha en fin tisdag!
  Kram Jessica

  SvaraRadera
 4. Jag tror det blir jättefint med rosorna. De vintergröna bollarna kommer säkert växa till sig, vi har liknande i vår rabatt och de är betydligt större nu efter några år. Mycket tulpanlökar tror jag vore fint till våren. kram Victoria

  SvaraRadera
 5. Kommer säkert att bli jättebra!!
  Som du skriver..är dom "små" nu..men vänta ngt år..så har dom vuxit till sig...:)
  Ha en fortsatt mysig dag!!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 6. Kan se rätt tomt ut innan de växt till sig men det där blir nog bra! Vet vilka rumpor du pratar om. Finns nån på nån tomt här i närheten. : )
  Vädret var inte på topp igår kväll. Snickaren skulle komma över och fixa lite ute men vände och ska göra ett nytt försök ikväll.
  Hoppas hoppas regnet upphör tills dess!!!!!!!

  Ha en toppen dag!
  Kram Kia

  SvaraRadera
 7. Vad duktig du var som jobbade på i det tråkiga vädret. Fint blir det och det ska bli spännande att få se bilder på när det blommar om några månader. :)

  Trevlig kväll!
  Kram Linda

  SvaraRadera
 8. Förstår att du känner dig nöjd, det blir väldigt fint! Kram

  SvaraRadera
 9. Bra jobbat!! Det kommer att bli jättefint till i sommar. Nu får du ta dig lite vila efter jobb i trädgården. Ha en fin kväll. Kram Mimmi

  SvaraRadera
 10. Men vad jättefint du gjort i trädgården!! Du har nog en ådra efter din farmor tycker jag:)) Det ser ut som du planterat bollthujor, supersnyggt blev det! Tror att det skulle bli effektfullt med något grasiöst prydnadsgräs där mellan dem:)) Ett tips jag vill förmedla (har anlagt en trädgård själv en gång i tiden) - tänk på avståndet mellan växterna och avståndet från vägg och växt. Växterna blir ofta större än vad man tror! Jag känner mig precis som du, har ingen större kunskap om växter!

  Suuuuuuupersnyggt!!! Jättebra och inspirerande inlägg!!

  Kraaaaaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 11. Åh det ser jättefint ut!!!! Va roligt att se när de blommar nästa år sedan!! Kram

  SvaraRadera
 12. Älskar rosor men tyvärr är även mina trädgårdskunskaper begränsade, har planterat många sen vi flyttade in men inte en enda har tagit sig. Kan i och för sig beror på att rådjuren är här och smaskar.

  Kram Therese

  SvaraRadera
 13. Skönt att höra att inte alla är trädgårdsgalningar!! Men i o för sig, det arbete som du lagt ner på trädgården bara i detta inlägg är mer än jag gjort på låååång tid. Måste blir bättre på det. Har i alla fall tänk köpa lökar och sätta så att våren blir fin..

  Tack för inspirationen!
  //Tanja

  SvaraRadera
 14. Sådär ska det se ut! Bra jobbat Maria. Rosorna kommer bli fina där tror jag och de vintergröna bollarna ..vad heter dom? Det stog väl något på etriketterna. Gillar det också men du behöver komlettera med lite fler växter där så småningom. Lökar är ju alltid kul på vårkanten. Försök att hitta växter/blommor som avlöser varandra från vår till höst. Välj vackra lövfärger till hösten och ljusa blommor till sommaren. Mitt val och råd. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 15. Bra jobbat Maria :), ses vi nästa vecka? stor kram raring och ha en fin onsdag/Diana

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...