torsdag 27 september 2012

Belysning

Torsdagens tema hos Fabriken: Belysning

Måste nog säga att det liksom låste sig lite, för mig, när jag läste temat hos Fabriken, denna vecka. Belysning... Hm.. mina tankar fastnade vid just "belysning" att belysa något... Som arbetsbelysning... I köket har vi bra arbetsbelysning i form av infällda spots under överskåpen. 
I taket har vi också infällda spots. Även i hall och badrum. Snyggt, tycker vi ;)


Men så tänkte jag att "va sjutton... lampor är ju faktiskt belysning!" Så jag gick loss med kameran och fotade lite lampor i huset. Långt ifrån alla, ett litet axplock, bara ;) Jag gillar ju lampor! Och nu blir det mörkt tidigare och tidigare för var dag. Mysigt att få tända upp alla fina lampor i höstmörkret


Den fina Strindbergslampan, har hängt med i många år nu. En bröllopspresent och vi har varit gifta i snart 19 år, jag och Mannen i mitt liv...

Kökslampan, blev som ny, med en svart skärm istället för den tidigare vita ;)

En favorit i hemmet är stativlampan
Fönsterlamporna i industristil, flyttas runt mellan hallfönstren och fönstren i finrummet... Svårt att bestämma mig? Ja! ;)

Mer industristil, men lite mer åt det romantiska hållet ;) Våra läslampor fick vi vänta länge på. Men vad gör det? Jag gillar dem stort! Nu tror jag Ikea har liknande, utan väntetid... ;) 

Avslutar mitt bidrag med "ballonglampan" som ännu inte fått sladd, eller tillfixad tofs. Skärpning... ;) 

Som vanligt, tycker jag ni ska ta en titt hos Fabriken för att se fler fina bidrag!


Maria

17 kommentarer:

 1. Tycker hela dit hus är snyggt jag :) kram Diana

  SvaraRadera
 2. Jag håller med Diana! Massor av fina lampor du visar! Spotar i taket är kanonfint! Jag gillar stativlampan, en favorit för min del också :-) Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Många finfina ljuskällor. Infällda spottar över diskbänken är ju bara så snyggt (och praktiskt).
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilka olika stilar du hade på lamporna. Skönt att se att det inte bara är jag. :-D Jag tycker om alla dina lampor på olika sätt. Min stil (eller snarare mina stilar) Funderar på att försöka fotografera mina, bara det inte var så rackarns mörkt här hemma. :-D

  SvaraRadera
 5. Hej vännen!!
  Snygga lampor du har i hela huset..eller det vi fick ta del av..!!
  Köket..är såå fint..måste säga att jag är lite avis...!!
  Jag har ett litet kök där jag bor nu..tyvärr!!
  Önskar dej en fortsatt skön dag!!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 6. Jag tycker det är svårt med lampor, att hitta någon som jag vill ha. skulle behöva fler hemma!

  Ha en toppen dag!
  Kram Kia

  SvaraRadera
 7. Å så mycket fina lampor ni har!

  Jag är tokig i lampor och tycker de är "pricken över i:et" i ett rum.

  Kram!!

  SvaraRadera
 8. Ojojoj va mycket fina lampor!! Gillar den där stativlampan extra mycket - de finns ju på långa ben också och en sån skulle jag gärna ha hemma!

  SvaraRadera
 9. Belysning får man aldrig för mycket av tycker jag, men det tycker min man.... han tröttnade på att släcka alla lampor vid läggdags, så nu knäpper man av dom med en fjärrkontroll i hallen:)) Kram kate

  SvaraRadera
 10. Jag gillar lamporna över köksön och läslampan mycket , coola och snygga. Vi har också varit gifta i 19 år i år, tänk va tiden går:)
  Kram/
  Berit

  SvaraRadera
 11. Jättefina lampor precis som allt annat hos dig. En strindbergslampa har jag alltid önskat mig.Hittade en på loppis en gång och när jag skulle kolla prislappen så föll glaskupan av och gick i tusen biter. Stativlampan är också en favorit. Ha det bra.. Kram Pia

  SvaraRadera
 12. Så snyggt det var med kaklet ända upp till listen i köket! Jättejättesnyggt!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 13. Oj vad mycket fina lampor du har, jag måste nog bli bättre på just de inköpen och belysning är ju superviktigt i inredning men svårt att få till på ett bra sätt. Borde nog ta hem en expert någongång ;)

  Kram Ullis

  SvaraRadera
 14. Ojoj...vad många fina lampor du har! Infällda spots i taket är så snyggt!

  kram från mig!

  SvaraRadera
 15. Mycket fina lampor har du! Jag har många kvar att inhandla innan jag blir helt nöjd vill jag lova. Jag gillar också era spots. Vi har dem i hela så gott som hela huset och här är de nästan "standard" när man bygger nya hus att sätta in just spots. Vi har dock en del infällda som är mera av lamptypen och därför billigare i drift än just vanliga spots. Men jag behöver definitivt mer smålampor.
  Kram Anette :-)

  SvaraRadera
 16. Måste verkligen skärpa mig när det gäller det här med belysning. Alla andra har det ju så fint! Gillar din ballonglampa!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 17. Så fint du har det hemma! Underbart kök, och så många fina lampor! Det är verkligen kul och viktigt med belysning.. jag har en lång önskelista på lampor jag vill ha. Måste bara vinna lite pengar först ;) Strindberglampan är en fin klassiker och jag har funderat lite på en stativlampa liknande din. Så svårt att bestämma mig bara.. ;) Kram!

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...