torsdag 30 augusti 2012

Torsdag kväll...

Torsdag kväll...


Dagen och även veckan lider mot sitt slut... Jag och Minstingen har avverkat vårt sedvanliga kvällsmellanmål, här på sjukhuset. 
Lider mot sitt slut, gör faktiskt vår vardag här på avdelningen... 
morgon får vi permission över helgen. ("Permission", det låter som vi sitter i fängelse eller ligger i lumpen ;) Efter frukost åker vi hem. En lektion och lunch på skolan, ska det bli. 
Minstingen ska rida i helgen, vilket hon är glad över! 
Under helgen kommer vi få ringa intill avdelningen och rapportera blodsockernivån, samt få insulindoser, varje morgon. Vi måste även mäta blodsockret en gång på natten i några veckor framöver. Ställa klockan alltså! ;) 
Men utskrivna blir vi först i nästa vecka. Men det är långt ifrån "klart" där. Man brukar prata om att första året är en inlärningsprocess. Alla högtider med "avvikande" rutiner, som jul, påsk, semester, kalas, fester m.m som ska passera och man ska "rätta in sig i" vad gäller insulindoser ;)
Vi ska också lära oss hur just vår Minsting fungerar i vardagen, hur det går när hon äter vissa saker, rider eller motionerar m.m 
Kosten är förstås viktig, och det är viktigt att man väljer rätt sorter av allt. Egentligen inga konstigheter alls. Som diabetiker  bör äta, bör ju egentligen alla äta ;) Mycket info har vi fått från dietisten och är väldigt intressant och lärorikt!
Under första året blir det många återbesök hos diabetessköterskan. Blodsockerresultat som ska utvärderas och insulin som ska regleras. En hel del tid kommer det ta från oss, både när det gäller sjukhusbesök och planering/rutiner kring matlagning m.m innan vi kommer in i det mer.

Men det gör ingenting! För barnen är ju det bästa vi har! De går alltid först!


Maria 

8 kommentarer:

 1. Maria, du skriver så fint och jag blir glad att läsa att ni kommer hem i helgen!

  Det går verkligen framåt och det känns som ni har 100% support och stöd.

  Dela gärna med dig av bra tips om kost, det vore verkligen fint. Som du skriver, vi ska ju all tänka på vad, hur och när vi äter.

  Ha en jättefin helg och hoppas allt går bra!

  Stor kram
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Gokväll vännen!!
  Skönt för er att få ett avbrott..och åka hem i helgen!!
  Du beskriver allting så bra..och är så positiv när du skriver...trots att jag förstår, att det både kan vara och kanske blir, lite jobbigt framöver.
  Men som jag skrivit tidigare, ni kommer att som familj klara detta fantastiskt...!! Eftersom sammanhållningen är suverän i eran familj!!
  Ha en fortsatt bra kväll...och sov gott..när det är så dags!!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 3. Förstår om du är glad för permissionen, minstingens gensvar och allt det positiva. Klart att allt kommer bli bra för er alla det är ju, som du säger bra matvanor. Ha det så bra mitt i allt elände! Kram Pia

  SvaraRadera
 4. Så skönt för er att få komma hem på permission över helgen!
  Tänker på er!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 5. Så skönt att ni får komma hem en sväng. Jobbigt att ligga på sjukhus, men nödvändigt. Lycka till i allt. Ha en fin helg hemma. Kram Mimmi

  SvaraRadera
 6. Vad skönt att ni får komma hem över helgen!
  Mycket att tänka på och viktigt med rutiner förstår jag, hoppas det går bra!

  Kram Suss

  SvaraRadera
 7. Skönt att få en helg hemma vännen stor kram till er/Diana

  SvaraRadera
 8. Hoppas ni får en toppen helg på hemmaplan!! Skönt att få permis.

  Kram Kia

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...