söndag 26 augusti 2012

Helg på Barnsjukhuset

Då har vi tillbringat en helg på sjukhus...

En väääldigt seg lördag var det! Vi fick i alla fall gå ut och röra oss lite runt sjukhuset, vilket kändes skönt! Det blir en konstig tillvaro, när man inte kan göra det man är van vid ;) Mannen i mitt liv, pendlar mellan att vara hos oss och att vara hemma för hunden och barnens skull. Det är ju fler i familjen än enbart Minstingen, som behöver sina föräldrar ;) Mycket annat som ska flyta på som förr... Även om det är rätt okej att bo här, så sliter det på oss lite.  


Lördagen var som sagt seg, det var så klart inga "möten" inbokade med diabetesteamet. De är ju lediga, när det är helg...
När det blir så där segt så blir vi rastlösa. Allihop... 
Kvällen blev dock lite bättre, då kom Tvilling2 på besök, efter att hon slutat jobbet. Så fick Minstingen lite mer sällskap än sin mor och far. Sin mor, kommer hon nog vara rätt trött på innan detta är klart ;) 
 Söndagen blev en betydligt bättre dag! Minstingen ägnade hela förmiddagen åt att "pyssla" med sina saker som "fritidsdamen" försett henne med! Dessutom så hade vi en "hemläxa" att göra om allt hade gått som det skulle fram till idag... ;) 

Läxan var av trevlig art... Att gå på café och ta en fika! Det är ju meningen att vi ska kunna göra det i fortsättningen också, så man brukar få såna små läxor ;) Minstingen fick kolla blodsocker och ta sitt insulin, vid fikabordet. Fast det är fullt med folk runtom. Så kommer ju livet se ut för henne. Sen får hon tänka efter vad hon kan äta. Och det behöver absolut inte vara sockerfritt! Nädå, hon kan äta i stort sett det hon vill. Men kanske i begränsad mängd ;) När det gäller läsk, så blir det ju light. Likaså saft. 
Alla andra döttrarna mötte upp och vi fikade tillsammans. Skönt att se alla barnen samtidigt ;) Skönt också att se lite folk ute i det vanliga livet ;) 

Så skönt också att få lite frisk luft och en liiiten promenad. Motionen blir det inte mycket av nu, inte ;) Söndagskvällen har avrundats med film, som vi lånat här på avdelningen ;)

   Blir spännande att se vad nästa vecka bjuder på ;)                           Maria11 kommentarer:

 1. Maria, vad ni här duktiga!! Det är såklart en stor omställning. Vilken vecka. Men det låter hoppfullt...till och med fika kan Minstingen få göra ;) SÅ bra! Gillar den läxan ;)

  Förstår om helgen varit ovan era helger och att ni säkert längtar hem! Snart så är ni det! Skönt att få komma ut lite och härligt att syskonen kommer.

  Heja Minstingen, heja er, ni är verkligen ett superteam!!

  Kramar
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Vilken vecka du haft. Hoppas ni får komma hem snart till er invanda hemmiljö. Jag gillar också läxan, smart att ge en sådan för det är ju i verkligheten som prövningarna kommer att komma. Lite fascinerad av att man redan eller kanske överhuvudtaget kan fika med läsk och kakor utan att det ska vara något speciellt. Antar att vetenskapen och kunskapen kring diabetes gått framåt enormt. Skönt att det är "lagom/lite" av allt som gäller. Det är ju ett bra motto för oss alla.
  Sköt om er och pyssla på¨. Du får visa upp alla saker som gjort, låter som en uppsjö.
  Kram Anette :)

  SvaraRadera
 3. ja livet på sjukhus är lite speciellt. Mycket att ta in för er och särskilt för minstingen. Hoppas ni snart kan få komma hem. Kraam Pia

  SvaraRadera
 4. Oj, vilken omställning för Er, men vad skönt att ni alla hjälps åt i familjen. Bra kämpat, verkligen!!!
  När man tänker efter så är det väl egentligen som diabetiker man ska leva och äta... Regelbundna tider och en bra kost!!!
  Ta hand om Er och en stor styrkekram kommer här....<3.
  Kate

  SvaraRadera
 5. Hoppas ni får komma hem snart, duktig hon är din lilla tjej massor av kramar till er/Diana

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig uppgift ni fick iallafall! Vill hon inte vara med på bild??? Förstår att det blir långtråkigt på sjukhus och hoppas ni snart får komma hem och börja leva normalt igen!
  Kram Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi, jodå hon kan nog va med på bild ;) syrran knäppte precis när hon skulle äta av äpplet;)

   Radera
 7. Kan tänka mig att dagarna blir långa! Hon är så duktig din tjej, hoppas allt går bra och att ni snart får åka hem!

  Många kramar till er!

  SvaraRadera
 8. Så duktig hon är och jag förstår att det blir långsamt! Hoppas att ni får komma hem snart kram

  SvaraRadera
 9. Håll ut! Även om det inte känns så nu, så kommer det en vardag igen. Och jag brukar tänka att de där "tråkiga" vardagarna, då allt är som vanligt, trots allt är väldigt bra. För då råder jämvikt. Det är varken superkul eller supertråkigt. Skönt att ni får komma ut lite ändå och att vädret ändå är hyfsat. Det är verkligen härligt att höra att dottern ändå verkar ta det hela på ett bra sätt.
  Stor kram och omtanke till er båda! Ester

  SvaraRadera
 10. Usch får ni inte snart komma hem? Känns väldigt länge och inte skojigt alls.
  Duktiga är ni.
  Kram till er fina<3
  /Berit

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...