söndag 20 maj 2012

Härlig helg med nära och kära!

Hela långhelgen har tillbringats i Dalarna!

Utsikt från skogen ovanför svärföräldrarnas hem 
Både jag och Mannen i mitt liv är från Dalarna, och har alla syskon och föräldrar kvar där. Vi har haft en underbar helg där med kära återseenden med syskon med familjer, föräldrar och till och med hunnit träffa mannens kusin med fru. Många glada hjärtliga skratt har det blivit under dessa fyra dagar.
De sista åren har det varit lite dåligt med besök "däruppe" på grund av att vår kära vovve har varit nästintill omöjlig att åka bil med... Med fyra barn, så förstår ni ju att en vanlig kombibil, inte fungerar, utan det har varit minibuss. Vovven har inte kunnat ha bur i minibussen och inte velat sitta längst bak, utan hängt fram över barnen, dreglat (vilket de inte gillar! ;) och flämtat och till och med klättrat fram...  
Så det har inte varit roligt att åka och då har vi låtit bli...Man har känt att det varit enklast att vara hemma istället för att utsätta alla för en trasslig bilresa :(  Främst jag har nog känt så... Jag har inte haft någon längtan att åka, det har bara känts stressigt :(  Bara åkt när det varit något alldeles extra. 

Samma ställe, men utsikt åt andra hållet

Sedan en tid tillbaka har vi känt att vi måste göra något åt situationen så vi kan åka och hälsa på släkt och vänner, därför har vi ju varit på biljakt ett tag. För några veckor sedan köpte vi "ny" bil. Fortfarande 7-sitsig, men en suv, där det finns möjlighet att ha bur där bak.
Det var med stor spänning som vi lastade in alla ungar, vovven, hamstern med bur och packning i torsdags morse ;) Vilket gäng! ;)  Hela bilresan har varit klockren! Både dit och hem nu i eftermiddag! Så himla skönt att det funkat! 
Riktigt trevligt har vi haft, trots att några av barnen inte alls ville vara där hela helgen, utan blev "tvingade" av sin elaka moder ;)
Nu ser jag verkligen fram emot att tillbringa en vecka där i sommar. (Fast då är nog inte de tre äldsta döttrarna med?;)  Njuta av att träffa släkt och vänner och njuta av att det faktiskt är väldigt vackert i mina gamla hemtrakter! ;)

Hopas ni haft en lika härlig och avkopplande långhelg som jag haft!!!


Maria

10 kommentarer:

 1. Låter som en alldeles underbar helg. Kul att det blev lyckat. Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Så skönt att det fugnerar med vovven nu också, då blir resandet mycket roligare! Och visst är Dalarna vackert, vi planerar också en tripp dit i sommar!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig helg!! Underbart att träffa nära och kära!!
  Så bra att "alla" trivdes i bilen!!
  Ha en fortsatt skön kväll!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 4. Du är så härlig Maria!!! Blev så glad för dina sköna rader :)

  Jag vet PRECIS vad det handlar om när man inte gör något för att det är kopplat till att bli "en stor apparat"
  - men när man så kommer iväg eller fixar till det så det funkar, då är det extra härligt ;)

  Vad vackert det är i Dalarna. Vilken lycka att ha familj och vänner där!

  Kramar!

  SvaraRadera
 5. Vilken helg det varit! Härligt väder och en massa grävande.
  Tänkte just på er bil men skönt att ni hittat en ny. Vi har en multivan och då kan Zigge sitta i bur vilket är ett måste. Han trivs bäst där när vi åker annars flänger han bara runt.

  Kram Kia

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig helg du verkar ha haft, så skoj och mysigt att träffa nära och kära speciellt om det inte sker så ofta.
  Bra klänningsval, jättesnygg var du .
  Kram/
  Berit

  SvaraRadera
 7. Vilken lyckad helg!!! Jag förstår att det inte kan vara enkelt att bara åka iväg när ni är så många! Skrattade gott åt att även hamstern fick vara med i sin bur, fniss. Och vad himla snygg du var i din outfit lite längre ner bland inläggen, suuuuperfin!!!

  Kraaaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 8. Låter som om Ni oxå haft en härlig helg, precis som vi!! Jobbigt när hundarna inte trivs med bilåkandet, men som sagt en "trång" hundbur brukar göra susen då de vill ligga lite trångt när de åker bil!! Kram Kate

  SvaraRadera
 9. Så härlig helg! I underbar miljö! Skulle också vilja åka dit i sommar under vår lilla Sverigetripp. Den kanske blev lite större nu!:)
  Ha en fin start på veckan!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 10. Förstår att det inte är helt lätt att åka bort när man är så många, inklusive en hamster! Jag som ibland tycker vi är (känns) som många och vi är bara fyra som ska in i bilen med allt pick och pack! ;)
  Kul att det blev lyckat och att det gav mersmak.
  Ha en härlig vecka!
  Kram Anette
  PS Känn absolut inget tvång med de där frågorna, jag försökte kolla lite innan jag skrev ditt de olika bloggarna men det är ju trots allt lätt att missa. Och om du hade missat det inlägget ja då hade du varit lyckligt ovetande ;)

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...