tisdag 13 december 2011

Lucia

Ja, då var vi framme vid Lucia-dagen. Redan den 13:e december!Nuförtiden ser inte Luciadagen ut som för sådär 10 år sedan och längre tillbaka... I alla fall inte hos oss.
När barnen var små och vi fortfarande bodde kvar i Dalarna, så bjöd vi hem barnens mor- och farföräldrar på julbord med Luciatåg.
De första åren var det nog inte så mycket till sång, men Luciatåget var ju ändå så sött... det var en mycket trevlig tradition!
Sedan ca elva år tillbaka, så bor vi ju på annan ort och det har liksom inte blivit samma sak med firandet. Inget julbord för mor- och farföräldrar. De första åren här, så har såklart barnen "lussat" för oss, mig och Mannen i mitt liv! Men nu på senare år, så har barnen såklart tyckt att de är för stora för sånt! Fikat har vi gjort i alla fall, med lussekatter, pepparkakor och glögg. Lucia på TV, har vi nog lyckats missa för jämnan ;)
Själv får jag ju se Luciatåget på förskolan. Alla barnen som är så förväntansfulla och spända inför att deras föräldrar ska komma.  Man undrar lite ibland, hur ska det gå? Kommer de att sjunga? Står de någorlunda still... ;) Men så när kläderna är på är det precis som att de förstår stundens allvar och allt flyter på som smort! Vackert är det!
I år intogs familjens Luciafika på den mest naturliga platsen just nu... Husbygget, såklart!  (Jag och Mannen i mitt liv har precis kommit hem från ett 4-timmars pass...)


Vad gör man inte, när tidsplanen är snäv, men man vill ändå ha lite stämning ;)


8 kommentarer:

 1. Även om du är så mycket yngre än jag, så har jag upplevt exakt det du beskriver. När barnen var små så var det självklart att bjuda in Mormor och morfar som bor nära på fika eller annat och stjärngossar. Om jag var sjuk eller barnen, så kom de utklädda och sjöng för oss. Sentimental? Ja, lite kanske men jag gillar traditioner. Vi i familjen håller ihop nu och för alltid! Tack Maria för din mysiga blogg! Kram/ Pia

  SvaraRadera
 2. Å minns hur det var när barnen var små...

  Nu saknar jag både det och Lucia som det firas i Sverige.

  Så härligt med ert hus!! Härligt att ta lussefika där ;)


  KRam!

  SvaraRadera
 3. Jag har också missat lucia på tv i alla år! Säkert väldigt stämningsfullt och vackert.. Kanske ska försöka se det nästa år! ;)
  Kram Mia

  SvaraRadera
 4. Så fina de var! Kan du inte klä på dom nu bara för att få ett kort på dom, de behöver ju inte sjunga. : )
  Skulle vara kul att jämnföra med det andra.
  Här på dagis har det luciatåg ute så det gäller att kläderna går på över overallen! Förra året var N en michelin pepparkaka fylld till bredden. I år skulle hon vara lucia men det blev för trångt så det blev en tomte med luciakrona.

  Ha det toppen.
  Kram Kia

  SvaraRadera
 5. Godmorgon!
  Tack för dina alltid såå gulliga kommentarer, hos mej!
  Härligt att ni tar er tid..att mysa lite..trots husbygge..osv.
  Kan tänka mej..att både barn och föräldrar är spända..när det är Lucia. Låter som en mysig dag igår!!
  Önskar dej en underbar dag!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 6. bra att ni lyckades få till lite stämning :)

  SvaraRadera
 7. Härligt bild, bra att ni fick lite luciastämning ändå kram

  SvaraRadera
 8. Det var faktiskt bättre förr! :) Vilken härlig bild förresten, gissar att någon av dem är du...? /Nellie

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...